Något alla bör tänka på i LinkedIN!


Det är inte bara för LinkedIN dom här råden är bra att tänka på det gäller alla sociala nätverk.

1. Dela inte strunt
Andra medlemmar har ofta begränsat med tid. Aviseringar om publiceringar kan utgöra ett irritationsmoment. Utgå inte från intresset av att få ut information, utan mottagarnas intresse av att få veta.

2. Var inte för personlig
Allt för personliga betraktelser eller argumentationer är helt fel. Lämna detta till Facebook eller Twitter. Personliga reflektioner bör hållas inom den professionella sfären.

3. Skicka inte för många inbjudningar
Linkedin har en märklig förmåga att lura användare att skicka inbjudningar till andra. Ibland är det svårt att se om ens aviseringar och kontaktförfrågningar går till andra medlemmar och potentiella kontakter, eller inte.

4. Uppdatera inte i onödan
Linkedins uppdateringsfunktioner bör användas sparsamt. Håll uppdateringarna avslagna om du inte vill avisera varenda förändring som du gör i den egna profilen till hela ditt nätverk av kontakter.

5. Ha inte en för opersonliga kontaktförfrågningar
Försök formulera egna texter på kontaktförfrågningarna, gör dem helt enkelt personliga.

6. Skippa irrelevanta foton
Fotona behöver inte vara professionellt tagna, men det är viktigt att se korrekta, hel och ren ut samt att de är skarpa. Roliga foton bör man förpassa till Facebook och Instagram.

7. Var aldrig otrevlig
Att vara otrevlig får aldrig den tänkta effekten och speciellt inte på sociala media och LinkedIN i synnerhet. Nej, var professionell och saklig (något som många även på Facebook bör betänka)

Artilkel: här.