Libreplan


LibrePlan är ett projekt som startade April 2009 av företaget Igalia i Spanien med målet var bygga ett planeringsverktyg för offentliga verksamheter. Myndigheterna finansierade projektet och valde att lägga det som ”free software”.

Första versionen kallades NavalPlan (December 2009) då de första avsedda användarna hanterade olika delar inom företag riktad mot marina produkter och tjänster, men eftersom man tidigt insåg att programmet var mer generiskt döptes systemet om till LibrePlan redan 2010. Vidare övertog Sourceforge.net ansvaret och idag är man uppe i version 1.4.

LibrePlan är idag en fullt fungerande lösning för projekthantering både i det enskilda projektet men också för att hantera ett företags hela portfölj. Lägger sen till att LibrePlan stöds av ett antal spanska myndigheter och att kostnaderna för licenser är låg (fri) blir det en klar konkurrent till andra lösningar som finns på marknaden. Så har man behov av ett projektverktyg skall man definitivt titta på LibrePlan innan man bestämmer sig för vilket system man ska välja.

mvh

Knut Sahlström