5 sätt som man försöker lura dig!


Nu börjar polisen komma ikapp med fuskbolagen och det börjar verkligen löna sig med att ifråga sätta och göra anmälningar. (Driva Eget)

De anmälda brotten minskar totalt sett och folk känner sig allt tryggare, men den här brottsligheten ökar istället lavinartat, säger rikspolischef Bengt Svenson

Men här kommer några punkter som kan hjälpa att hålla dem borta från din dörr.

  1. Namnet: Namnen är så lika något annat bolag som möjligt, t.ex. ”Bolagsregistret” för att likna ”Bolagsverkets register”.
  2. Ämnet: ”Fakturorna” handlar om någonting som är allmängiltigt eller är aktuellt för tillfället, t.ex. en uppgradering i samband med att Microsoft lanserar en ny version. Förstärks gärna genom att man anger ”förnyelse”, ”uppdatering” eller liknande.
  3. Färgvalet: Om ett företag kan förknippas med en färg försöker man använda det, som gul vilket lätt associeras med Gula sidorna från Eniro.
  4. Loggan: Utformas för att likna ett etablerat företag logga, men någonting är alltid ändrat kan vara som färg, typsnitt och extra bokstäver.
  5. Kontaktuppgifter: Adresser, telefonnummer och andra uppgifter kan likna etablerade företag och myndigheter. Ett trick är att använda sig av samma telefonnummer men med annat riktnummer.

Här är några sidor som är bra att känna till: Varningsinfo, Bluffkoll och Bestrid.

Lämna en kommentar