Ersättare till Google Reader


Meddelandet för oss som lever och andas på internet genom Googles Reader blev meddelandet att den skall läggas ned en riktig kalldusch, vad de vill uppnå vet jag inte men en besvikelse är det. Men det finns ju alltid andra verktyg att gå till och här följer tre som är fria att utnyttja.

Bloglines: Lätt att importera flöden i och erbjuder webbaserade läsaren en mängd olika sätt att dela och publicera vad du läser. En annan fördel med Bloglines är att det är en enkel sak att importera och exportera abonnemang.

MySyndicaat: Utöver flöden kan även sökordssökningar från Google eller Yahoo läggs lika lätt som ett RSS-flöde. Du kan också filtrera innehållet du får se till att du får den mest relevanta innehållet och undviker dubbletter. Är även väldigt likt Google Reader i sitt upplägg vilket kan kännas skönt.

Collected: Organisera en lång lista med flöden kan vara svårt, men Collected gör det lättare. Du kan ta RSS-flöden och slå samman dem till samlingar genom webbplatsen, så att du läser all täckning för vissa bloggar eller vissa ämnen, personer, grupper eller liknande på en gång.

Skall jag rekommendera någon är det nog Bloglines, den har möjlighet att övergripande snabbt komma fram till vad som är nytt och vad man vill läsa mer om. Den är bättre än Google Reader i den aspekten.

Lämna en kommentar