Google ändra sökfunktionen för att prioritera mobilanpassade hemsidor


Idag den 21 april ändrade Google sökningar till att prioritera hemsidor som är anpassade för mobiltelefoner (en responsiva hemsida). Skälet är säger Google att fler och fler surfar med sina mobiltelefoner. Därför vill Google lyfta fram just dessa hemsidor i sina sökresultat före de hemsidor som inte är anpassade. Så har man en en hemsida som är mobilanpassade så kommer du tappa din placering på Google.

De flesta stora plattformarna som Word Press eller Joomla har teman som är mobilanpassade. Men gå till länken nedan och skriv in din hemsida eller vilken sida du vill testa och om den varnar kontakta din webbutvecklare. Har du ingen kan du kontakta mig så kan jag hänvisa dig någon.

Länk: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

För hjälp:

[contact-form to=’knut@itetablering.se’ subject=’Hjälp men hemsida/mobil’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Mobil’ type=’text’/][contact-field label=’Webbplats’ type=’url’/][contact-field label=’Plattform’ type=’radio’ options=’Word Press,Joomla,HTML,Annan (ange i kommentarsfält)’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’/][/contact-form]